Handla dina ecigg i Uppsala!

Elektroniska cigaretter, även kallade ecigg, är olika anordningar som är batteridrivna för att producera ånga. Och för att denna ånga ska kunna produceras så behövs vätska, även kallad e-vätska. Denna vätska innehåller propylenglykol, vegetabilisk glycerin, aromer och nikotin. Folk använder denna produkt mestadels för att avvänja sig själv från rökning. Vissa personer använder ecigg med nikotin i till en början och trappar ned, sedan fortsätter de med eciggen utan självaste nikotinet i.

En ecigg fungerar så att batteriet levererar ström till brännaren inuti, som sitter i förångaren för att vätska ska bildas till rök. I självaste förångaren sitter den behållaren man fyller på med vätskan i. Brännaren är där förångaren befinner sig och med hjälp av strömmen från batteriet så värms den upp. Vätskan passerar via brännaren för att förångas och sedan når det munstycket där man andas in vätskan, och blåser sedan ut röken.

E-vätskan man fyller på sin ecigg med finns i olika smaker, med eller utan nikotin. Det finns en ecigg butik nära Uppsala i Stockholm vid namn Cigoteket, som har alla möjliga sorters eciggaretter. Butiken som säljer ecigg finns på två olika ställen, Valhallavägen och Torsgatan.

Är eciggen bättre eller sämre?

Det finns ingen forskning som bevisar att ecigg skall vara bättre än vanliga cigaretter än så länge. Men forskningen bevisar dock att det innebär ingen passiv rökning, det är betydligt mindre brandrisk och självaste avvänjningen med ecigg jämt emot vanliga ciggaretter är smidigare eftersom du kan trappa ned och till slut endast röka vanlig vattenånga med eciggen. 

Så har man funderingar på att sluta röka så anses det vara värt att testa ecigg och ge det ett försök. Med eller utan nikotin väljer man själv och det finns ett stort utbud på ecigg i Uppsala. Här under e cigg Uppsala finns det möjlighet att läsa mer om denna uppfinning och allt som hör den till.